Direcció: Carles Canet i David Fontseca
La història de com Dory Sontheimer descobreix la persecució de la seva família per part de l’Alemanya Nazi, cobra vida en un documental que s’estrena aquest gener. La pel·lícula acompanya la Dory per diversos indrets del món per a reconstruir el passat i trobar-se a Barcelona amb els seus familiars desconeguts.
7 caixes plenes de fotografies, documents i cartes que narren en primera persona l’horror d’una família jueva que va haver de fugir d’Alemanya i va ser perseguida per l’Holocaust nazi. 7 caixes de secrets, dolor i patiment, però alhora, 7 caixes plenes de valentia, amor i esperança. 7 caixes que han estat guardades durant dècades en un armari, però que poden trasbalsar la memòria d’una família.
Aquesta és la història de la Dory Sontheimer i de com el descobriment d’un secret guardat pels seus pares va posar la seva vida cap per avall. Un relat que la protagonista va recollir inicialment en un llibre i que ara s’ha convertit en el documental “Les 7 caixes”, que veurà la llum el 24 de gener a les 12.00 h al Memorial Democràtic de Barcelona. La projecció comptarà amb una roda de premsa en la que participaran Plàcid Garcia-Planas, del Memorial Democràtic de Barcelona, Montse Armengou, directora del programa “Sense ´Ficció” de TV3, el directors del documental, i la protagonista d’aquesta història, la Dory.
L’estrena televisiva de “Les 7 caixes” està programada pel dimarts 30 de gener a les 22.00 h al programa ‘Sense Ficció’ de TV3. Aquest documental, produït per la productora BAS, s’ha fet en coproducció amb TV3 i RTVE.
Per la seva banda, el Memorial Democràtic tornarà a projectar “Les 7 caixes” el dijous 15 de febrer a les 19.00 h en un passi destinat al públic general, que podrà participar en aquest homenatge a totes les víctimes de l’Holocaust nazi.
Consulta la nota de premsa fent click aquí
DocumentalProgrames Tv
0 comentaris en "“Les 7 caixes”: del paper a la pantalla"